Hamburgøl 50 cl

Du skal være logget ind for at kunne lave bestillinger

Hamborg øl er en 8 %. Lys triple bock  brygget af bygmalt og en anelse hvedemalt. Øllen er krydret med rønnebær og hyben, tilsat hallertauer og saazer humle. Særdeles velegnet som apperitif eller til ostebord, incl rochefort. 50 cl.

Hamborgøllen er brygget med respekt for cisterciensermunkenes udbredelse af ølbrygningen i Europa, tilpasset nutidens krav om ensartet kvalitet og en friskhed i smagen.

Øm kloster ligger smukt på en landtange mellem Mossø og Gudensø nær Ry i det midtjyske. I disse fredfyldte omgivelser slog en lille flok cisterciensermunke sig ned i 1172. Klostret kaldte de Cara Insula – den kære ø. Munkene levede her frem til klostrets nedlæggelse i 1560.

Munkene var selvforsynende med næsten alt. Et register over klostrets ejendele fra 1554 fortæller, at der i kældrene var store mængder mad og drikke bl.a. 22.000 liter øl lagret på fade og tønder.
I herrekælderen stod 1 tønde af det gode og stærke Hamborgøl. Øllet var importeret fra Tyskland og var særlig kraftigt og velsmagende.

Hamborgøllet var forbeholdt særlige personer og blev drukket på festdage.

I dag kan ruinerne af det fordums store kloster besøges.

info: www.klostermuseet.dk

Pant
  • 12 x Pant A

Produktets tags

Der er ingen tags registreret.

Mine tags